onni + into = tuottavuus

Ylivertaistekijä on kolmen konsultin muodostama yhtiö jonka omistajia olemme me, Erika ja Klaus Klefström. 

Meille kaiken keskiössä on tasapainoinen ja onnellinen elämä, töissä ja kotona. Huomasimme, että toimimalla yhdessä saimme asiakkaillemme hienoja tuloksia aikaan. Meissä tiiminä yhdistyy pysähtyminen ja luovuus sekä tuloksellisuus ja konkreettinen auttaminen.

Tapamme toimia:

  • Kaikki palvelumme tuottavat mitattavaa tulosta
  • Vaikutamme mielellämme ns. vetoketjumalleilla, esimiestyöstä suorittavaan yksilöön.
  • Voimamme palveluliiketoiminnan tervehdyttämiseen ja johtamistyöhön nousevat pitkästä kokemuksesta palvelualoilla sekä rikkaasta asiakaskentästä, jossa olemme saaneet innostaa ja tervehdyttää asiakkaamme liiketoimintoja.
  • Voimamme on myös keskittymisessä, asiakkaamme saavat täyden huomiomme.

Meiltä asiakas saa ammattitaitoisen kattauksen palveluita, yksilön tai ryhmän jokaiseen työelämän vaiheeseen. (Esimerkiksi Sen Oikean työn tai tekijän etsimisestä aina työuran loppuun saakka).

Konkretisoimme tavoitteet ja autamme muuttamaan ne tekemiseksi. Näin saamme ihmiset kokeilemaan uutta, jolloin heidän ajattelunsa muuttuu, kun uudet toimintamallit todistavat toimivuutensa. Näin parannamme arjen tekemistä, lisäämme itseohjautuvuutta ja kiihdytämme kehittymistä.

Keskitymme oikeasti, asiakkaamme saavat kaiken huomiomme ja mikä parasta, rakastamme asiakkaitamme ja sitä mitä teemme.

Ylivertaistekijänne:

Erika Klefström

”Olen toiminut vuosia valmentajana ja headhunterina. Olen kuullut lukuisia tarinoita siitä, miten rekrytoinnit ovat menneet jollain lailla pieleen. Aloin pohtia, voiko olla mahdollista, että yritys on tehnyt merkittävän määrän virhearvioita rekrytoinnissaan. Fiksut rekrytoijat ja johtoryhmät yhdessä? Enpä usko.

Kysymys onkin siitä, että parhaat ihmiset kyllä löydetään, mutta potentiaalin irrottaminen käyttöön on haaste. Yksilön onnellisuus ja into korreloivat usein itsensä toteuttamisen kanssa, joten passivoitunut ja mahdollisesti turhautunut henkilö ei koe voivansa hyvin. Silloin hän ei myöskään pysty antamaan yritykselle parasta mahdollista panostaan.

Me Ylivertaistekijällä haluamme auttaa yrityksiä löytämään itselleen parhaat tekijät ja kaivaa esille tekijöiden paras potentiaali yhdessä henkilöiden kanssa. Potentiaali irtoaa ja jalostuu parhaiten, kun ihmisille tarjotaan mahdollisuudet innostua ja olla onnellisia, sekä töissä että kotona.”

Klaus Klefström toimii Ylivertaistekijän partnerina ja valmennusjohtajana. Klasu on taustaltaan hospitality-busineksen ammattilainen. Toimitusjohtajan urallaan Klasu on viimeksi keskittynyt tuloksellisen liiketoiminnan kehittämiseen, ihmisten johtamisen keinoin. Klasu on saanut olla mukana sekä kotimaisissa että kansainvälisissä hankkeissa. Klaus on toiminut tulosvastuullisena esimiehenä yli 20 vuotta ja on määrätietoinen, tuloksellinen ja välittävä esimies.

Valmentajana ja konsulttina Klasu tukee sparrattaviensa henkilökohtaista kasvua ja haastaa kumppanina uudenlaiseen business-ajatteluun innostavasti, positiivisesti ja dynaamisesti eteenpäin suunnaten. Ammattimainen toiminnan konseptointi ja sen kiteytys helposti omaksuttavaan muotoon, ovat Klasun intohimoja. Klasu jättää aina luovuudelle ja omalle ajattelulle sopivasti tilaa ja sitouttaa näin sparrattavansa pidempään laadukkaaseen ja oman näköiseen tekemiseen.
Vapaa-aikanaan Klasu lataa akkunsa liikkumalla ja kuntoilemalla.

“Kun tehdään ja toimitaan, ei ihmistä saa ohittaa. Yksilö ja hänellä olevat tiedot ja taidot ovat yrityksen todellinen pääoma. Hoida, louhi ja jalosta- ja tulos seuraa!”

Klaus Klefström

Päivi Asikainen

Päivi Asikainen toimii Ylivertaistekijän myyntijohtajana jonka sydän sykkii laadukkaalle ja ehdokasta arvostavalle Suorahakupalvelulle.

Päivillä on yli 10 vuoden vuoden kokemus konsulttina lääketeollisuudessa. Hän on toiminut asiantuntijana, asiantuntijatiimien johtajana sekä suorahakukonsulttina. Koko työelämänsä ajan Päivi on toteuttanut, johtanut tai buustannut palvelumyyntiä.
Päivi syttyy myynnistä ja ihmisten innostamisesta. Valmentajana toimiessaan Päivi hakee valmennettavien menestysmotiivit ja kutistaa pelot ja epäilyt positiivisen dynaamisesti eteenpäin ohjaavalla otteellaan.

Suorahakukonsulttina Päivi luotaa ehdokkaiden motivaatiotekijöitä ja peilaa niitä toimeksiantajan tavoitteisiin. Motivaatiotekijöiden kääntäminen tavoitteiksi on Päivin erityisosaamisalaa. Päivi huolehtii kanssanne siitä, että rekrytointi on aina osapuolia arvostava sekä ehdokkaan ja asiakaan tarvetta palvelevaa
Ehdokaskokemus ja työnantajaimagon huomiointi Suorahaun joka vaiheessa tuottavat laadukkaita ja pitkäkestoisia rekrytointeja. Kompetenssit ovat tärkeitä, mutta niitä tulee voida hyödyntää juuri ehdokasta motivoivassa ja yrityksen strategiaa tukevassa roolissa.

“Tunnista potentiaalisi, motivoidu ja menesty!”

Miten voimme olla avuksi?